Adam
Pawłowski

„Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”.

Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, wykładowca Collegium Civitas. F

Felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.

Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin).

Współautor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Cuvee White Special Edition

„Przepis na Cuvee White: seyval – ciało, johanniter – rześkość i cytrus, jutrzenka – słodycz i kwiatowość, solaris – słodki owoc, swenson red – słodycz, souvignier gris – struktura i tekstura.

Wino eksploduje aromatami dojrzałych jabłek, cytrusów, brzoskwiń, minerałów i kwiatów czarnego bzu. Rześkie, wytrawne z wyraźnie zarysowaną strukturą i przyjemnym kwiatowym finiszem. „

b
a
Cuvee Red Special Edition

Przepis na Cuvee Red: rondo – kolor i goryczka, regent – słodki owoc, léon millot – rześkość, salomea – pikantność.
Intensywna, purpurowa barwa.

W nosie idealnie dojrzała wiśnia, czarna porzeczka i słodkie przyprawy. Charakterne z soczystym owocem, aksamitnie wygładzoną taniną i odrobiną rześkiej werwy.

kontakt
Adres: 97-320 Wolbórz, Ul. Gadki 2
Telefon:
E-mail:
formularz
WINE POPUP
SELEKCJA SOMMELIERA