Jerzy
Kruk

Od 2004 roku członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, dwukrotny medalista Mistrzostw Polski Sommelierów.

W 2007 roku reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów na Rodos. Juror na Mistrzostwach Polski Barmanów.

W swojej karierze zawodowej miał okazję pracować jako konsultant, sommelier m.in. w atelier Amaro*, grupie restauracji MSHG Kraków, The Bonerowski Palace Boutique Hotel ***** czy ZR Hotele i Restauracje w Zabytkach.

Od 2009 prowadzący najpopularniejszy winiarski videoblog w Polsce 4Senses.TV.

Od ponad 10 lat wyspecjalizowany mówca publiczny, który zaraża swoją pasją słuchaczy. Swoimi prezentacjami angażuje, bawi, a co najważniejsze pokazuje, że świat winiarski nie jest, aż tak skomplikowany na jaki wygląda.

Bio Peter & Paul Pet -Nat

„Wino Kalkspitz Pet Nat Christoph Hoch, Kremstal to kombinacja trzech szczepów z dominacją szczepu Gruner Veltliner. Ma wspaniałą i orzeźwiającą świeżość, intensywną owocowość oraz przyjemną kremowość, którą zawdzięcza pozostającym drożdżom.

Pet Nat – to wino musujące, które powstaje poprzez zabutelkowania fermentującego moszczu nadal z cukrem resztkowym. Fermentacja kontynuuje w butelce tworząc ciśnienie (musowanie) zależne od ilości pozostałego cukru. Wino posiada naturalną mętność, która wynika z obumarłych drożdży i braku typowego wyzbywania się osadu dla win musujących pod nazwą „disgorgement”.

Wino jest doskonałym rozwiązaniem w kontekście aperitifu, ale sprawdzi się doskonale z tłustymi i chrupiącymi przekąskami. Obłędne doświadczenie w kontekście warzyw smażonych w tempurze. „

BIO PETER & PAUL PET-NAT 0,75L + SELEKCJA SOMMELIERA
kontakt
Adres: 97-320 Wolbórz, Ul. Gadki 2
Telefon:
E-mail:
formularz
WINE POPUP
SELEKCJA SOMMELIERA